Welcome to family Torén

Welcome to family Torén

Torstenssons på besök!

familjenSkapad av daniel lör, mars 27, 2010 06:42:51
Under en veckas tid har vi våra goa vänner Björn och Seija Torstensson från Marstrand här på besök! Så otroligt roligt att få visa vårt Bengalen! Björn och Seija har tidigare "byggt" en skola i södra Bangladesh, kanon! De får nu följa med i vårt arbete udner några dagar här i norr!

30/3: Avslutningsdag i Dhaka med besök i hamnen m.m. Dhaka har mkt att se!

29/3: Cykelturer så goa!

Seija var inte helt glad i vattenbufflarna!

28/3: Palmsöndag! Tillsammans med elever och lärare går vi en vandring på ca 5 km för att symbolisera Jesu vandring till Jerusalem, en trevlig begivenhet! Efter det besökte vi ett par byar som odlar fram silkesmaskar.

Därefter har det blivit en hel del samtal med eleverna på HOP. Seija fastande mkt för Lata Rai, en sådan go tjej här som fått stipendier några år i rad och de pratade i 45 minuter, Lata har en god engelska.

Har han löss Björn? Tjejerna imponeras av det långa håret!Träningsläger för Björn som skall ta MC kort och skaffa sig HD hemma! Gjorde det bra med ungdomens moppeåkning som enda träning!Seija försöker sig på en sorts spagatgång över bron som gått sönder, det gick!Vi besökte Bujaripara som haft en revision av sina lära sig läsa och skriva kurser. Vi fick höra flera vittnesbörd om hur de tidigare inget kunde, men nu kan läsa och skriva. Inga mer förnedrande fingeravtryck utan signatur, de kan läsa skyltar när de komemr till stan och ta sig till rätt doktor. Nu gäller det att läsa vidare! Nedan ser ni Kicki som lånat ut sina läsglasögon till Shantona didi, hon fick dem också och vilken glädje det var!På kvällen hade vi kulturkväll, då eleverna visade upp prov på dans och sång! Björn och Seija visade hur man buggar, trots Björns protester! Kicki och jag ackompanjerade med Teds Jag skall hoppa nerför Eiffeltornet, ja det mesta funkar!


27/3: Vi besökte et par av våra läxläsarskolor. Barnen gjorde uppträdanden, dansade och sjöng m.m. Nedan visar Shefali Rai upp sitt hem där hon bor och vaktar kon i ett hus, barnen bor i ett hus och köket för sig. Hennes make dog för 7 år sedan. Tack och lov har pojkarna växt upp och kan hjälpa henne! En kvinna med karisma!

Att visa kort och få se sig själv är en definitiv höjdare!


26/3: Vi lär känna elevhemmet, område, personal och elever! Därefter var det sportdag vid Rahimbox skolan! Våra elever visade prov på sportmannaanda!

Fullt ös i kurvorna! Nedan ser ni Kicki som hyllar Sima till vänster som vann vatten i glaset löpningen! Sraboni kom god tvåa!Vilken god stil Björn hade i kulstötningen, bara att plocka fram gamla goda takter!

Nedan tar vi en underbar cukeltur på en 6 km i det goa landskapet!
Paus i cyklandet och njutning av solnedgång!25/3: Vi åker tåg hela dagen och sedan blev det rickshaw van från tågstation till vår bil vid Lamb sjukhus! Sedan en go färd med bil till Birganj!

  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.