Welcome to family Torén

Welcome to family Torén

Besök från Kungälv & Kungsbacka

besökSkapad av daniel tor, mars 04, 2010 04:37:09
Under en veckas tid har vi nu besök från Kungälv; Lennart Pettersson pastor i Pingstkyrkan och från Kungsbacka; Sven Jansson. De är här för att närvara vid ett 25 års jubileum av en av våra samarbetsorganisationer.


8/3:
Lennart och Sven kom och lämnade med tåg, på återfärden till Dhaka blev det några timmars väntan. Resterande dagen i Dhaka gick åt till marknadsbesök! De lämnade Bangladesh tidig morgon 9/3. Det har varit ett mycket uppskattat besök för både oss och bengalerna här!

7/3:
På eftermiddagen tog Sven och jag en tur till kända Kantanagar.Ovan poserar Sven framför Kantanagar från 1752. Nedan är det tempel som användes innan, 16-1700 tal.Sven under visdomens träd!

Lennart undervisat nu på förmiddagen och gjort det så bra! Mathai Tudu nedan tacktalade! På eftermiddagen skall vi ut och se oss omkring, besöka Kantanagar templet och sedan bär det av med tåg till Dhaka i kväll!

6/3:
Lennart undervisade i 6 sessioner och alla var imponerade av hans undervisning! Mellan varven fikade vi gott på taket. Sven och jag besökte elevernas kvällssamling då de hade sångövning, trevligt!

5/3: Denna fredag har vi deltagit i ett 25 års jubileum för samarbetsorganisationen FCCB. Det började med flagghisning, våra svenska gäster Thord Dahl, Nisse Claesson, Lennart Pettersson släppte sedan tre fredsduvor fria, den ena ville inte släppa Lennarts hand! Därefter blev det ett 4 timmars program med fina tal, sång, och så vackra dansuppvisningar av tribebefolkningarna här. Nisse Claesson från Malmö tar emot en rosett som välkomnande!Thord Dahl med många år i Bangladesh, nu på Filippinerna håller ett mkt inspirerande tal till ordförande Albert Mridha som leder organisationen.Lennart Pettersson håller ett tal tolkad av Isaac Samaddar.Våra flickor på elevhemmet gjorde ett fint uppträdande.Från en annan skola Alaiga gjordes detta fina bidrag.Ett gott gäng killar gjorde en Santali dans!Flickor från Phulbari dansade en så fin santalidans.


4/3: Sovmorgon för våra gäster. Därefter promenad på elevhemsområdet och sedan ut till våra grannbyar! Lennart fick känna på att hålla i plogen, i bakgrunden sätter de nu riset.Sven beundrar mannen i bakgrunden som plöjer med sina två tjurar i leran!Cykelturen på eftermiddagen var underbar! Goa stopp för att beundra de duktiga bönderna! Sven ovan betraktar de tunna korna och Lennart visar prov på god hållning, höll dock på att bli en kalv mindre!

3/3:
Lennart och Sven anländer Zia airport i Dhaka. Jag tar med dem direkt till tågstationen, vi missar det bättre tåget, varvid vi får ta "mjölktåget" upp till norra Bangladesh, det tar oss 11 timmar.Färden gick över den så fina Jamuna bridge (en stolthet för bengalen). Jamuna floden heter i Indien Brahmaputra och är en enormt vid flod! Tyvärr tar den sig egna vägar under monsuntid och flodvallarna ger med sig. På bilden nedan ser ni en liten by som bara finns där när floden är torr, juni-november. Det är fantastisk att färdas fram med tåg i det vackra bengaliska landskapet. Nu planteras riset och bevattningarna pågår hela tiden, Torr tid, men ändå mkt grönt! Lennart och Sven beundrade det vackra landskapet!


  • Kommentarer(1)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.
Skapad av John tor, mars 04, 2010 19:31:23

Vad härligt för dom att uppleva vårvärmen hos er, hälsa dem o önska dem allt gott!