Welcome to family Torén

Welcome to family Torén

Utvärdering av Jante chai

StudiecirklarSkapad av daniel lör, januari 16, 2010 14:08:04
I Jante chai (Jag vill veta) projektet är teamet med Shompa, Sukuru, Joya, Bablu, Shyamol och jag själv inne i slutfasen. Vi testar alla 72 grupper som genomgått lära sig läsa och skriva kurserna och skall nu med en story teknik utvärdera våra 40 studiecirklar. Vi har idag haft mycket bra diskussioner i teamet! Vi har gjort en rapport for de senaste månaderna tillsammans, gått igenom vår utmaning framöver gällande utvärderingar m.m.
En viktig fråga till studiecirklarna: "Se tillbaka på de sista 10 månaderna, vad tycker ni varit den viktigaste förändringen för er när det gäller livskvalite i just er by?" Denna sk. MSC (Most Significant Change) story metod har utarbetats i Bangladesh och är mkt viktig för att utvärdera mjukvaran.

Alfabetiserings grupperna har varierande resultat. Vi kommer följa upp de som varit svaga i grupperna och ge dem en repetition för att lära oss mer av dem om det är värt att ge dem en extra omgång på slutet.

Detta projekt har bara varit så intressant! Vi har ett bra team som gör ett kanonjobb i fält!


  • Kommentarer(2)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.
Skapad av Marcus tor, januari 21, 2010 18:35:53

Hej, Vad intressant att läsa om MSC. Jag arbetar i ett folkbildningsprojekt i Egypten som vi just nu håller på att utvärdera med MSC. Om du vill och har tid får du gärna skriva och berätta hur ni rent praktiskt gått tillväga med MSC. marcus.mohlin(at)gmail.com


Vänliga hälsningar

Marcus Mohlin

Skapad av Bengan sön, januari 17, 2010 07:22:52

Ser med spänning fram emot att få del av dina erfarenheter av MSC. Lycka till!