Welcome to family Torén

Welcome to family Torén

Akut även halvåret efter katastrofen!

KatastroferSkapad av daniel fre, oktober 23, 2009 06:44:30
Kicki och jag har besökt syd och vi är bedrövade över situationen där! Det har nu gått 5 månader sedan cyklonen Aila fördärvade de "vallar" som omringar landområdena. Dessa har inte kunnat återställas pga den svåra ström det är i floderna samt det kraftiga tidvattnet. Få har kunnat återvända, men de flesta kan inte återvända till sina hem! Det som ser ut som en sjö är egentligen risland som nu står i saltvatten och inte kommer kunna användas på de kommande 5 åren enligt källor. Folk har fått flytta till andra ställen för temporära jobb tills de kan återvända. Folk har ingen inkomst och därför ingen mat, förskräckliga siffror visar på att 25% av familjerna i området låter döttrar och fruar prostituera sig för att klara livhanken. Make och hustru går ur huset medan främmande man går in till deras dotter-det gör sååå ont!Skolorna har fått stängas pga vattenmassorna, en del har öppet vid ebb. svår situation för barnen. Vi har kunnat hålla våra skolor öppna, men de har skadats svårt.Vägarna har skadats och vägarna går inte ta sig fram på! Folk får balansera på bambubroar!Det som förrut var en väg är nu vatten och lera, farliga saker under ytan! På de små torra ytorna kommer även de förädiska ormarna upp! Dessa kvinnor fick hämta sitt färska vatten 2 km från sina hem! De får vada och simma med sin krukor!Folk är påhittiga, använder taket, plast och paraplyer för att smala in regn och dagg i krukor.Träden dör i mängder pga det salta vattnet!Kicki i samtal med en familj som förlorat allt i sitt hem samt väggarna!

Situationen är så svår att vi känner att vi bör göra mer i detta område!
Tyvärr händer det inte mkt från statligt håll, vilket vi önskat se! Man har lovat reparation av vallarna, men detta kommer inte kunna göras förrän tidigast i januari 2010!


  • Kommentarer(1)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.
Skapad av John mån, oktober 26, 2009 09:42:48

Fruktansvärt vilken nöd de måste lida! Rent vatten som vi bara tar ur kranen och tar det för givet, medan de får gå långa sträckor för några liter!

Nu är det snart ett år då vi besökte syd, kan tänka mig att mycket är annorlunda i det som var så vackert landskap med alla sina odlingar.