Welcome to family Torén

Welcome to family Torén

900 hus fått takplåt m.m.!

KatastroferSkapad av daniel tis, juni 03, 2008 04:09:37
Har nu gjort en rundtur i de områden där vår samarbetspartner försett 900 familjer med plåt och bambu för husreparation. 100 familjer har fått hjälp med hela tak och 800 hus fått halva taken reparerade. Blog ImageFörra gången jag träffade denna kvinna satt hon apatisk utan tak med sin dotter och barnbarn. Nu var det en possitiv stämning.
Blog ImageBabol och Ina Mondol i Sila just vid Sundarban i Mongla fick hjälp med tak. En glad familj som har fiske som sysselsättning. Babol var under cyklonen med en fiskebåt i värsta området Barguna, fruktansvärt sa han!
Blog ImageModellerna på reparation är lite olika. Man har varit noga med att dela ut lika till de drabbade, Koordinationen med lokala myndigheter har varit viktig. De finns de som är så fattiga att de inte haft råd att köpa spik m.m för att fästa upp taket och de har varit försenade med att sätta upp taket. Det finns också ett fåtal fall där familjerna varit så desperata att de sålt plåten för att köpa mat. Besöker man detta område och ser hur människorna har det förvånas man inte.
Blog Image
Tack ALLA som gjort denna hjälp möjlig, inte minst då PMU och Sida som gjort en stor hjälpinsats! Nu skall projektet utvärderas

  • Kommentarer(0)//www.torenarna.se/#post81