Welcome to family Torén

Welcome to family Torén

Sjukstugan

elevhemmet HOPSkapad av daniel tis, september 11, 2007 11:29:14

Vi har mässlingsepidemi på elevhemmet!

Det fanns en sjukstuga, men den var ett förråd för cement. Nu har den gjorts iordning och kan åter användas.

Mässling går att vaccinera även här i Bangladesh, men det verkar inte som eleverna har fått detta och inte mycket annat heller. Här finns överhuvudtaget inga hälsopapper på eleverna och detta håller vi nu på att uppdatera med elever och föräldrar. Här tyckte man synd om de som fått mässlingen och man ville först inte isolera dem. Vid fredagens filmstund så satt de mitt bland alla de andra eleverna. Vi har fått undervisa i vikten av isolering m.m.

Kicki och medarbetare Shompa har haft skabbkontroll. 100 tjejer och 50 killar har rejäl skabb. Många av dem har haft det sedan födseln i sina hembyar. Det är en fruktansvärd klåda framförallt nattetid! Skabben gräver gångar mellan fingrar och tår. Nu går den behandla. Ett medel appliceras från nacken och ända ner till tårna i 2 omgångar.

15 elever har också svåra svampinektioner och de behandlas just nu. Det finns också några andra fall som vi behöver behandla på längre sikt och även operera.

Skulle ni känna för att stötta den lilla hjälpfond (tyvärr inte i projektets budget) som finns här så är det mycket välkommet. Hör av er till daniel@torenarna.se.

  • Kommentarer(2)//www.torenarna.se/#post8