Welcome to family Torén

Welcome to family Torén

Murarna föll!

elevhemmet HOPSkapad av daniel lör, maj 10, 2008 10:51:25
Den gångna natten hade vi ett förfärligt oväder här i Birganj. Under gårdagen var det otroligt hett och vi led, därefter gick strömmen och man önskade regn. När vi gick till sängs så var himlen klar och man undrade skall det inte bli ett oväder nu?
02 så började det susa i fönstret, därefter kraftigare och kraftigare. Vi som bor i betonghus började fundera på hur mycket huset skulle tåla. Med detta kom skyfallet i vågrätt riktning. Vi har bra aluminium fönster, men det fanns inget som stoppade, det fullständigt sprutade in vatten. Sängar, mattor allt var surt. Blixtrarna kom varannan sekund och sammanlagt var det tusentals.

Denna typ av storm kallas "Kalbaishaki" här i Bangla och är en norwester storm. Den kan verkligen pendla i styrka, men denna gång mycket svår!

800 fot säkerhetsmurar här på Home of Peace är helt nere. Därtill en hel del träd och plåttak som flög iväg.

Tack och lov har våra elever precis gått på sommarlov och kommmer tillbaka igen 30e maj. Det är därmed en utmärkt tid att bygga upp murarna nu! Dessa murar är för vår säkerhet och vi vågar inte och kan gentemot föräldrarna inte ha en boarding utan dessa skyddsmurar.

Den som önskar hjälpa till att bygga upp Jerikos.. förlåt Home of Peace murar igen kan kontakta Pingstkyrkan i Kungälv genom Robert Andreasson (nina.robert@comhem.se).
Kostnaden för att bygga upp murarna är: 800 fot mur x Tk 250 per fot = Tk 200000 = SEK 20.000 eller mindre då vi nog kan använda en hel del material från gamla muren.
Detta är medel som organisationen inte har själva. Denna förlust tillsammans med fågelinfluensan tar hårt på organisationen!

Vår personal som bor utanför vittnar om mängder av hus som skadats och de säger att detta var en av de värsta stormar de haft här i norr. Bönderna gråter över enormt stora mängder ris och majs som fallit till marken och förstörts!

/Daniel
Blog ImageBlog ImageBlog ImageBlog Image

  • Kommentarer(0)//www.torenarna.se/#post77