Welcome to family Torén

Welcome to family Torén

Profilen Bishu 1943-2010

LandetSkapad av daniel sön, februari 21, 2010 05:43:50
Igår deltog Kicki och jag på Pastor Biswanath (Bishu)Chowdhuri's begravning ute på Bibelskolan CDC. Det var en välbesökt och fin begravning med mycket blommor, hälsningar från när och fjärran, vi fick tillfälle att ge en hälsning från SPM, svenska församlingar, missionärer under alla år samt svenska vänner. Vi bar också fram en stor blombukett från alla svenska vänner! var från Psalm 23 (Bishu's önskan)!
CDC's elever sjöng! Gravsättningen skedde utanför CDC i en av Bishus favorit-blomsterrabatter! Traditionsenligt lade alla en hand jord på kistan. MVH Kicki och Daniel


Lite bakgrund: Bishu Chowdhuri var en högutbildad atomfysiker och arbetade för Indiska staten. Han var med om en stor kemiska olycka 1963 varvid han blev förlamad. Vijaya var sjuksköterska på sjukhuset Bishu vårdades. Vijaya kom att vårda Bishu som förbättrades. Bishu var tidigare Hindu av högsta kast (Brahmin) och blev frälst på sjukhuset! Bishu gifte sig med Vijaya efter utskrivningen, men det blev 8 år av rehabilitering i Australien för Bishus del och där kom han i kontakt med missionsrörelsen World Evangelical Crusade. Bishu har efter olyckan varit rullstolsbunden. De utbildade sig till Missionärer i Tasmanien och kom att börja sin missionstjänst i Bangladesh dit de känt en stark kallelse! År 1979 startade Bishu och Vijaya Christian Discipleship Centre som till vardags kallas CDC. Bibelskolan är på 1 år och är inte bunden till någon rörelse. Mycket praktisk Bibelskola med många andra viktiga ämnen som också undervisas. Idag har mer än 650 elever gått denna Bibelskola. CDC når ut till gräsrötterna vilket varit Bishus och Vijayas vision!


  • Kommentarer(0)//www.torenarna.se/#post330