Welcome to family Torén

Welcome to family Torén

Besöker Lukas på Hebron

familjenSkapad av daniel tor, april 02, 2009 17:56:01

Vi har besökt Lukas på hans skola Hebron International school i Bergsområdet Nilgiri, Tamil Nadu. Den ligger på 2700 meters höjd och skolan ligger bredvid Botaniska trädgården vilket gör mljön så underbar. Tänk att bo in botanisk trädgård!?

Vi kom hit med flyg från Kolkata-Bangalore och sedan nattbuss till Ooty, som med ett längre namn är Ootacamund och med lokala namnet Udagamandalam. Vi bor precis jämte skolan hos en klasskompis till Lukas vars föräldrar hyr ut rum.

Första dagen tog vi ut Lukas på stan och åt pizza på "sidewalk", gott och oj vad Lukas åt! På eftermiddagen och kvällen hade eleverna en stor tillställning på fotbollsplanen med scen och en massa sång och dans uppträdande, vad duktiga de är. De serverade en massa mat från olika världsdelar som man fick prova på. Lukas ropades fram att framföra "Mamma Mia" och det var mkt ploj och spontanitet denna kväll. Vi pratade mkt med Jan och Cecilia Andersson som har sin dotter Ebba i klass 9 och de arbetar själva utifrån Chennai i ett dansk projekt, en mkt trevlig familj som utsprungligen är från Tibro.

På söndagen besökte vi Union church som eleverna alltid går till på söndagarna. Det var palmsöndag och alla fick sitt eget kors gjort av palmblad. Vi år en god middag på skolan och sedan spelade Daniel boll med Lukas och hans kompisar, ung på nytt!

Simgala var det på måndagen och det var verkligen en underbart vacker dag med klarblå himmel. Fina prestationer, Lukas kanonduktig med 1 guld och 4 silver, Ebba som vi nämnde försvarade svenska äran med att ta guld i nästan allt i sin årskull, duktig simmare! Det var hög stämning! God lunch och middag på skolan där vi åt hela veckan!

Föräldrautflykt till ett imponerande och världskänt forskningsinstitut angående astronomi och där man registrerade förändringar och minsta explosion i yttre rymden. Därefter besök till ett bi museum.

Vi träffade alla Lukas lärare individuellt och det kräver en stor organisation när alla skall träffa lärarna. Goda samtal och vi är stolta över Lukas som främst är en sådan god kamrat med alla och ser till att klimatet är gott i både klassrum och på dormet, en mkt possitiv påverkan på övriga sa alla, kul!

Teckning har man satsat mkt på! Förra året representerade 5 bidrag från Hebron de 10 bästa i Cambridge världen över, imponeranade! Lärarna är såå duktiga och de får alla elever att blomma ut! Här nedan ett exempel:

Lukas dormföräldrar är paret Ellwood från New Zealand. Pappa Chris är en riktig äventyrare och har startat MTB cykling för killarna på Lukas dorm (lyckostar säger de andra) och sticker ut minst en gång per vecka och ibland riktigt långa turer på heldagar. Enorma miljöer att cykla i och vilka kuperade områden sedan! Nedan en bild på några av Lukas dormkompisar som cyklar ut tillsammans med Chris till höger.

Variety show var toppen över i:et denna vecka. Elever anmäler sig och de sätter upp en show med stor orkester, storkör och en massa goa draman. Lukas sjöng "Yesterday" i duett med John en klasskompis, det riktig rös i kroppen!

Sista dagen var det storträff med föräldrarna. Det är imponerande att se alla föräldrar komma till skolan för denna vecka, många mkt långväga, längst Mongoliet. Den nya rektorn Mark Noonan presenterade sig och det känns mkt bra. Avgående Alistair Reid har varit oerhört bra för Hebron.

På skärtorsdags kväll tog vi bussen ner till Bangalore, 8 timmar.


  • Kommentarer(2)//www.torenarna.se/#post208