Welcome to family Torén

Welcome to family Torén

Miniprojektet rivstartat

AlfabetiseringSkapad av daniel fre, januari 16, 2009 08:07:35
Vi har under tre dagar tränat 30 personer i att leda "Lära sig Läsa" kurser. Det har varit fantastiska dagar där vi ser ett så stort intresse av att vilja lära ut enkel bengali till de som inte kan läsa och skriva. Vi beräknar att 20 av dessa 30 kommer starta kurser inom snar framtid.
Idag sista dagen på kursen får vi ett possitivt mail från Kungälv att PMU har godkänt miniprojektet som gäller 45 studiecirklar och 90 "Lära sig Läsa" kurser under 2009. Vi är så enormt glada för detta och vi har suttit ner och haft planeringsmöte hur vi nu går bäst tillväga och vi är verkligen dunderladdade! Tack PMU!
Alla kursdeltagare och lärare.Bablu och Joya är våra tränare i "Lära sig Läsa" kurserna. De har tränats i Dhaka och detta var nu deras första träning och de gjorde det med bravur. Bablu är en liten clown och får alla med sig! Joya gör det där lilla extra.Hela gruppen samlad i träningsrummet. Denna grupp var väl stor, i fortsättningen blir det högst 20 deltagare. Här får deltagarna lära sig hur det går till att pedagogiskt dela lektioner. Det är mycket struktur som gås igenom!Träningen var också mkt praktisk och deltagarna fick lära sina kurskamrater hur en bra lektion kan gå till!FIVDB materialet som vi använder har så mkt mer än bokstäver och siffror, stories och metvetande görande lektioner inkluderas också. Här gör Maya ett hus i syftet att lära sig göra raka linjer. Denna bild gläder oss. Det är många av våra tidigare elever från Home of Peace som vill vara med och förändra i byarna. Här ser ni Shemoli, Golapi och Salome som var deltagare på kursen och kommer bli lärare frampå.Här utvärderar vi kursen och så lägger vi upp strategin för året och den nämsta tiden. Vi har ett mycket spännande år framför oss med studiecirklar och Lära sig Läsa kurser!


  • Kommentarer(0)//www.torenarna.se/#post178