Welcome to family Torén

Welcome to family Torén

Latriner

Vad vi görSkapad av daniel mån, november 12, 2007 16:17:09

Kungälv Pingst/Second Hand har satsat på att bygga 200 bylatriner 2007 i Birganj. Orsaken var att det i princip inte fanns latriner i dessa områden och för att se ett rejält hälsoförbättrande resultat! För att kolla in latrinerna så skickade man ut Robert Andreasson som "doftexpert" under en vecka nu i början av november. Robert som har ett par år som missionärsbarn i Bangladesh räddes inte uppgiften utan gick in i "skituppgiften" med stor bravur. Tillsammans med Robert i utvärderingsteamet fanns Rafiqul, Milon, Swapan och Daniel.

Anmärkning framförallt: Kvinnorna tyckte det var fantastisk att nu kunna gå på en toalett utan att försöka hålla sig till skymningen vilket de annars får göra för inte vill de gärna visa sig för andra karlar i "busken"! Mycket var bra, men det är svårt att lära folk att börja använda toalett!

Tack Kungälv för en riktigt bra insats som vi hoppas få uppföljning på! Tack också Robert för den trevliga stämning du förmedlade under ditt besökn det gjorde intryck. Tack också ni alla som skickade med Robert de där härute så värdefulla godiset och osten!

Gillar ni "skitsnack" så gå gärna in och kommentera nedan och chatta med Robert.

Blog Image

  • Kommentarer(1)//www.torenarna.se/#post14