Welcome to family Torén

Welcome to family Torén

Överlevnadskonstnärer!

elevhemmet HOPSkapad av daniel fre, september 19, 2008 16:38:18
I veckan tog Kicki och jag cyklarna ut till ett olägligt område ung. 10 km. Efter halva vägen blev det hällregn och vi fick ta skydd en halvtimma i ett lerhus. Vägen var sedan som "snor" oerhört hal! Vi kom så fram till Barokona. Blog ImageOvan Golapi och Rosina i samtal med Kicki. De är goa kompisar och går båda i klass 4. Golapi och hennes mor Somoti framför det så dåliga huset som under grenar var täckt med plast, hualigen! Hon fick nys om HOP elevhem genom deras lokala pastor, de tillhör den lokala kristna församlingen. Hennes make Jogen är sjuklig och orkar dåligt jobba. Hennes andra dotter jobbar i ett hem i närheten, men får bara mat att äta.
Blog Image Blog Image
Golapi tillsammans med hennes mor och lillasyster. Modern Somoti har en svår psoriasis och har det besvärligt och kan dåligt jobba. Blog ImageRosina med sin mor Sonamoni och bror Simon. Hennes pappa jobbar borta och i fält. Varit där 5 månader och kommer hem ibland. Han tjänar 60 kr per månad och får mat och boende där han är, oerhört lite! Jag frågar Sonamoni hur de eg. har det och hon sa att de har det oerhört tufft. Ofta får de hoppa över middagsmålet. En dotter 14 år har åkt till Dhaka för jobb i ett hem, ingen lön utan bara mat för dagen.

Ja det var tufft att lyssna in det tuffa liv våra goa elever Golapi och Rosina lever i sina hembyar och de allra flesta av våra elever har det precis likadant, dessa människor är överlevnadskonstnärer! HOP gör en stor skillnad för dessa elever och deras familjers framtid.

  • Kommentarer(0)//www.torenarna.se/#post124