Welcome to family Torén

Welcome to family Torén

Besök från Kungälv & Kungsbacka

besökSkapad av daniel tor, mars 04, 2010 04:37:09
Under en veckas tid har vi nu besök från Kungälv; Lennart Pettersson pastor i Pingstkyrkan och från Kungsbacka; Sven Jansson. De är här för att närvara vid ett 25 års jubileum av en av våra samarbetsorganisationer.


8/3:
Lennart och Sven kom och lämnade med tåg, på återfärden till Dhaka blev det några timmars väntan. Resterande dagen i Dhaka gick åt till marknadsbesök! De lämnade Bangladesh tidig morgon 9/3. Det har varit ett mycket uppskattat besök för både oss och bengalerna här!

7/3:
På eftermiddagen tog Sven och jag en tur till kända Kantanagar.Ovan poserar Sven framför Kantanagar från 1752. Nedan är det tempel som användes innan, 16-1700 tal.Sven under visdomens träd!

Lennart undervisat nu på förmiddagen och gjort det så bra! Mathai Tudu nedan tacktalade! På eftermiddagen skall vi ut och se oss omkring, besöka Kantanagar templet och sedan bär det av med tåg till Dhaka i kväll!

6/3:
Lennart undervisade i 6 sessioner och alla var imponerade av hans undervisning! Mellan varven fikade vi gott på taket. Sven och jag besökte elevernas kvällssamling då de hade sångövning, trevligt!

5/3: Denna fredag har vi deltagit i ett 25 års jubileum för samarbetsorganisationen FCCB. Det började med flagghisning, våra svenska gäster Thord Dahl, Nisse Claesson, Lennart Pettersson släppte sedan tre fredsduvor fria, den ena ville inte släppa Lennarts hand! Därefter blev det ett 4 timmars program med fina tal, sång, och så vackra dansuppvisningar av tribebefolkningarna här. Nisse Claesson från Malmö tar emot en rosett som välkomnande!Thord Dahl med många år i Bangladesh, nu på Filippinerna håller ett mkt inspirerande tal till ordförande Albert Mridha som leder organisationen.Lennart Pettersson håller ett tal tolkad av Isaac Samaddar.Våra flickor på elevhemmet gjorde ett fint uppträdande.Från en annan skola Alaiga gjordes detta fina bidrag.Ett gott gäng killar gjorde en Santali dans!Flickor från Phulbari dansade en så fin santalidans.


4/3: Sovmorgon för våra gäster. Därefter promenad på elevhemsområdet och sedan ut till våra grannbyar! Lennart fick känna på att hålla i plogen, i bakgrunden sätter de nu riset.Sven beundrar mannen i bakgrunden som plöjer med sina två tjurar i leran!Cykelturen på eftermiddagen var underbar! Goa stopp för att beundra de duktiga bönderna! Sven ovan betraktar de tunna korna och Lennart visar prov på god hållning, höll dock på att bli en kalv mindre!

3/3:
Lennart och Sven anländer Zia airport i Dhaka. Jag tar med dem direkt till tågstationen, vi missar det bättre tåget, varvid vi får ta "mjölktåget" upp till norra Bangladesh, det tar oss 11 timmar.Färden gick över den så fina Jamuna bridge (en stolthet för bengalen). Jamuna floden heter i Indien Brahmaputra och är en enormt vid flod! Tyvärr tar den sig egna vägar under monsuntid och flodvallarna ger med sig. På bilden nedan ser ni en liten by som bara finns där när floden är torr, juni-november. Det är fantastisk att färdas fram med tåg i det vackra bengaliska landskapet. Nu planteras riset och bevattningarna pågår hela tiden, Torr tid, men ändå mkt grönt! Lennart och Sven beundrade det vackra landskapet!


  • Kommentarer(1)//www.torenarna.se/#post339

Examensarbete i Bangladesh

besökSkapad av daniel mån, februari 08, 2010 08:03:32
Vi har nu besök av Annie Antonsson och Rebecka Persson från Kungälv/Marstrand. De läser tredje året på gymnasiet och gör ett examensarbete gällande vuxenutbildning i Bangladesh. De är här i 2 veckor och kommer studera och intervjua elever på Home of Peace, Alfabetiseringsgrupperna samt studiecirklarna i fält. De har laddat med massa frågor som det nu skall bli svar på! Vi följer dem i dagboksanteckningarna:


14/2: Sista dagen på elevhemmet! Annie och Rebecka var med på elevernas morgonandakt 06.30, därefter kollade de in elevernas dagliga morgongymnastik samt att hissa Bangladeshflaggan och sjunga den vackra nationalsången "Amar Sonar Bangla"! Nedan ser ni att Annie och Rebecka blivit populära på HOP! Dagen till ära "Happy Valentines day" och killarna hade plockat blommor till tjejerna!Därefter gjorde de ett besök med Kicki på en närliggande läxläsarskola som understöds av Compassion. Eleverna sjöng och dansade.

Sedan packning och vi lämnar elevhemmet för färd med ett ruffigt tåg till huvudstaden Dhaka där det blir ett par dagar innan hemresan till Sverige. Oerhört trevligt att ha haft dessa sköna ungdomar hos oss här i Birganj!

13/2: Vi hade blivit inbjudna till bröllop av en vän som gifte bort sin yngsta dotter. Vi deltog först på en "Gaye Holud" som är en gul ceremoni där man hedrar bruden med att kleta in en gurkmeja blandning i ansikten på bruden samt att mata henne med lite gröt eller sötsak.Rebecka ovan och Annie nedan var riktigt duktiga på att kleta på gurkmeja "kladdet" på bruden Eite. Detta kanske blir en tradition de tar med sig hem till Sverige?Därefter bjöds det på fartfylld sång och dans, vi njöt!På eftermiddagen besökte Annie, Rebecka, Kicki och vår medarbetare Chompa vår läxläsarskola i Bikrampur. Härlig dans och poem delades av eleverna där!Därefter blev det ett besök till Kantanagar tempel, ett mkt välbevarat vackert byggt Hindu tempel från 1752.
Dagen avslutades med kulturkväll! Elevhemmets elever bjöd våra gäster på härlig sång!

12/2: Fredagen som är vilodag här blev ingen vilodag för gästerna! Vi tog motorcyklarna till en av våra studiecirklar "Tiapaki" i byn Sahapara. Tjejerna i denna studiecirkel som är i Annie och Rebeckas ålder 16-20 hade hållit på en stund och diskuterat om olika saker de lärt sig under sista året. Vi vart nog rätt imponerade hur tjejerna diskuterade och deras önskningar om framtiden. De har i alla fall börjat att spara tillsammans när de träffas, Mukti fick låna lite till en ny skoldress, då hon egentligen slutat sina studier, men nu blivit inspirerad att börja igen, en annan fick ett litet lån till ankor och hönor m.m. Någon ville gå ut till grannbyar med studiecirkel materialet. Annie och Rebecka blev också pepprade med frågor som tjejer har.På vägen hem stannade vi till för att studera risplantering. Här plockar man ihop det sådda riset som växt upp till vackra plantor. Buntarna tas sedan med ut till åkrarna för utplantering. Det är så vackert och de är så duktiga bengalerna!

11/2:
På förmiddagen var det "Jante Chai" projektet som gällde! Annie och Rebecka fick en rejäl utläggning av Bablu nedan om hur Alfabetiserings delen av projektet fungerar. De fick lära sig siffran ek (ett) och att uttala ordet samt repetera detsamma gång på gång. Vidare vad en bild kan betyda och hur den kan relatera till sociala aktiviteter och ord för inlärning. "Det var sjukt roligt sa Rebecka" "Bablu gjorde det så bra sa Annie"! Vi fick också vara med i ett rollspel i bästa studiecirkel manner. Annie och Rebecka fick förklara svenska utbildningssystemet och fick många frågor. Vi hade ett par goa timmar!Intervju med fyra tjejer; Arpona, Alpona, Lata och Dipti som gått på elevhemmet tidigare. Intressant att lyssna in deras tankar om hur det är att läsa på elevhem jämfört med att läsa hemma i byarna. Överlag så tyckte tjejerna att möjligheten att läsa på elevhemmet gett dem så mycket positivt i livet, de hade annars inte varit lärare som de är alla idag! Vi åt tillsammans med elever och lärare. Rebecka och Annie fick jobba med ät tekniken, men klarade sig galant! På eftermiddagen hade vi en ljuvlig cykeltur i byarna runt elevhemmet. Mycket tjoande från både Annie och Rebecka när det gällde att köra på rätt sida och att möta djur och folk på de smala stigarna. Dagen avslutades med Santalidans!

10/2:
Idag har Kicki haft träning i Child to child approach för lärarna i läxläsarskolorna. Annie och Rebecka satt med, lyssnade och observerade både den teoretiska delen och den praktiska på eftermiddagen då det var dags för första hjälpen.På kvällen kom våra 12 goa examenselever för att samtala inför deras 1 månads långa examen som börjar imorgon. Vi hade en fin stund och avslutade med bön för dem!På eftermiddagen åkte Annie och Rebecka på rickshaw van till Birganj för att hämta sina nyuppsydda sariblusar. Dagen avslutades med att prova de vackra saris som köpts in för det bröllop vi skall på om ett par dagar.


9/2:
Dagen började med intervjuer av personal. Nedan intervjuar Annie Dolli Halder som är lärare på skolan. Ibland var det svårt med engelskan för Dolli och då fick vi tillsammans försöka hitta svaren säger Annie. Annie blev hembjuden till Dolli och de hade en trevlig pratstund. Vi fick passera vattendrag på väg till vuxengrupperna. Vi passerade många idylliska byar som den nedan. En av huvuduppgifterna för Annie och Rebecka är att besöka och intervjua vuxengrupper som lär sig läsa och skriva. Gruppen ovan i Sonabordigi har precis avslutat sin kurs på 174 lektioner. De har suttit ner två timmar om dagen, 6 dagar i veckan under 10 månader, imponerande av dessa sk "daglönare". De visade prov på läskunnighet som de tidigare inte haft.Gruppen i Sahapara imponerade med goa svar och visat prov på god läskunnighet! Annie och Rebecka var imponerade av att medlemmarna var så positiva trots sin svåra situation, något som de inte tycker sig se i Sverige! Annie och Rebecka fick känna på att skriva på griffeltavlan som vi använder här! Ett par av medlemmar kunde läsa just Annie, imponerande!

8/2:
Annie och Rebecka är med på personalens morgonsamling. Samtaler med de killarna i avgångsklassen. Fika med genomgång av frågor till elever och lärare. In till Birganj för att sy upp kulturanpassade kläder!Interju av Chandon, Ripon och Jiten i klass 10! Killarna fixade engelskan!Lek med tjejerna, någon sorts ormliknande lek där man skall göra "vågen" m.m. Sraboni i mitten var dirigent.

7/2:
4 timmar försenade med tåget "Druttojan" ankom vi staden Dinajpur. Vi tog sedan bil till Birganj och Home of Peace som kommer vara bas för besöket. Det vart många goa skratt på tåget som verkligen gjort sina bästa år på järnvägen här. Toalettbesöken med hål i golvet ingav hysteriska skratt! Lite smått förföljda av en bengalisk beundrare fick vi till slut låsa dörren om Annie och Rebecka!

6/2: Att se rikedom och fattigdom sida vid sida berör!Ovan ett besök på internationella export och import marknaden, spännande att se vad för produkter som ida exporteras ut ur Bangladesh och det är många och fina produkter. Mycket färgglad fontän som får symbolisera den färgglada marknaden!5/2: Annie och Rebecka tar tillfället i akt och köper silkestyg och syr upp balklänningar för skolavslutningsbalen i maj. Kicki har ekiperat Rebecka och Annie kulturmässigt!

  • Kommentarer(0)//www.torenarna.se/#post328

Fältbesök

besökSkapad av daniel tor, november 12, 2009 14:33:54
Vi drog ut med motorcyklarna till Sonabordigi där vi har 20 lära sig läsa kurser och 10 studie cirklar. Vi besökte lära sig läsa gruppen i Sahapara och de gör fantastiska framsteg! Sushana är duktig studiecirkelledare. Sofie och Magnus hade lite bekymmer att läsa bengalin, dock är Sofie Hjort duktig på bangla med sin uppväxt i sydvästra Bangladesh.Kicki och Sofie balanserar fram på en flodvall. Nedan testar Sofie på den svåra tekniken att bruka en kvarn (deki). Efter detta besökte vi katolske prästen Korba som bott 51 år i Bangladesh. Han leder ett meditations center och platsen är ljuvlig gränsande till en vacker skog!På vägen hem blev det inköp av bengalisk klädnad. På bilden ser vi Magnus som lär sig knyta lungi, svår konst! Utanför stod ett 30 tal och tittade på! Lungi, Gamsha (svetthalsduk) och Shador (storsjal) inköptes!


  • Kommentarer(0)//www.torenarna.se/#post293

Klassisk tröskning

besökSkapad av daniel ons, november 11, 2009 12:57:40
Att få vara med och tröska riset på det traditionela sättet är en höjdare! Magnus ovan och Levi testar att slå ur riset från kärvarna. Man får klämma i bra för att få ut så mycket som möjligt! Bra jobbat!

  • Kommentarer(1)//www.torenarna.se/#post292

Falurut

besökSkapad av daniel tis, november 10, 2009 13:04:46
Det är ruter i Falu grabbarna Levi ovan och Magnus nedan. De fick känna på den tunga bördan på 60 kg som det väger att bra hem riset till byn. Det kan vara långt hem till byn och jag verkade inte så säker på att Levi och Magnus var så sugna på att bära någon längre sträcka!?Såhär avslappnat kan det se ut när de råstarka bengalerna bär hem riset!Levi, Sophie, Magnus och jag hade en god eftermiddagstur på de ljuvliga cykelstigarna!


  • Kommentarer(0)//www.torenarna.se/#post291

Våra 6 Bengaler är nu i Sverige

besökSkapad av daniel sön, februari 15, 2009 11:36:27

28/2: Idag har vi varit hela förmiddagen på Second hand affären och oj vad de gillar SH! Det bara lyser om vännerna! Idag hade vi hand om köket och det va underbart att träffa alla dessa människor från hela Kungälv och även folk från Marstrand m.m.

Sedan åkte vi till IKEA och handla, det va görkul!

Trötta och glada så slutade vi kvällen med en underbar räk frossa och kräftor, men bengalerna VA INTE lika glada i detta som vi, men alla provade!De fanns kyckling att ta till för de som inte fixade räkorna! Återigen är klockan 24 innan jag hinner lägga mig!


27/2: Idag har vi haft en underbar dag i Sollebrunn och Gräfsnäs. Vi besökte Brodens och tittade på alla deras grisar, sedan till Mats Gustavsson i Loo med 65 kor och 60 kvigor, imponerande! Härlig lunch hos Daniels mor Siv och sedanstannade jag hos henne medan gänget var på sjön Anten och åkte spark, det var för dålig is för skriskor!!!!

SOLEN SKEN OCH DET VAR 3 - helt underbart!

Efter det var det dax att åka till Västerlanda och äta middag hos mor ochfar, alla var helt slut, men det blev en avslappnad kväll med brasa och dragspel bibel samt bön. Ännu en kväll som vi kommer hem kl 21.00.


26/2: Besök på Diseröds förskola och det var uppskattat av våra bengaler, vilken bra pedagogik sa de! Eleverna sjöng så fint för bengalerna. Därefter besökte de Ålderdomshemmet och fick träffa en 104 åring, imponernade! Mathai fick frågan om han skulle kunna bo där, "nej jag vill bli gammal med mina barn" sa han!

På kvällen var det middag hos Joseph och han hade gjort indisk mat vilket var mkt uppskattat! Därefter satt IA (Internationella arbetsgruppen) och lyssnade till bengalernas olika arbeten och de fick frågor. Florence och Mihir pratade om arbetet i Dhaka, Mathai om arbete i fält, Shika om compassions arbete och Sumitra om HOP samt Rafiqul om studiecirklar och lära sig läsa kurser.

25/2: Vi har åter haft en underbar dag! Först var vi till Montessori skolan där vi träffade rektor Eva och en lärare Andreas, trevligt! Bengalerna intervjuade 10 elever. Sedan åkte vi till ”Mimers hus” som är gymnasiet i Kungälv och tittade på deras Bibliotek, stort och rymligt! Vi gick till Kungälvs posten då de hade satt in en artikel från vår banglakväll i lördags, trevliga bilder där de intervjuade Mihir, Jim och mig, jättekul! Vi åt en kanongo spagetti med köttfärs sås hos Christina och tom Shikha kunde äta!

Efter det var det besök på sjukhuset. Min vårdenhetschef Kristina visade oss runt på avd 7. En överraskning var att Mohammed (bengal i Sverige sedan många år) som arbetar på psyk kom och gav bengalerna en fantastisk genomgång på bangla av kultur skillnaderna!!! Alla uppskattade hans härliga sätt! Vi fortsatte till akuten, därefter visade Mohammed öppen Psyk som va helt nytt. Vi besökte medicin mottagning och vad kul att träffa Jette Valle Lars Marianne och Sultan! Jag har nog aldrig fått så många goa kramar på så kort tid!!

Vi gick vidare till Rehab och Bassängen. Chompa sa ”De som är hungriga har ingen mat och de som har mat äter inte!” Han tyckte att det va inga patienter knappt på sjukhuset, ändå var det 27 patienter på akuten och avd 7 hade överbeläggning i dagrummet. Men på rehab fanns ju ingen patient och det var där han sa detta men de tyckte att det var urfint överallt!

Till sist visade utbytaren John sin ambulans och det va jättekul.

Tjej och Kill kväll! Tjejerna hos Camilla och Killarna var hos John!

24/2: Idag har vi varit i Göteborg med gänget på blå tåget för att se VOLVOS fabrik och det var jätteintressant, sedan åkte vi till kommandobryggan i GBG sjöfart och såg alla skepp som kom in och gick ut ur GBG,s hamn. Vår utbytare Jim får ju alla sina arbetspass och vilka båtar han skall frakta därifrån. Alla tyckte det var så välordnat! Sedan åt vi middag hos Barbro Andreasson och det blev banglamat till bengalernas stora förtjusning! Christina Demming drog sedan med mig till en direkt sänning på närradion och det var trevligt, kul att få dela med sig av underbara Bangladesh!

23/2: Jag följde sedan med gänget till Kommunhuset och träffade Miguel Odner och Anders Holmensköld. De är de ledande männen i kommunen. De förklarade kommunens verksamhet och hur det var upplagt, helt fantastiskt och våra bengaler frågade bra frågor, som Mathai som undrade om det fanns hartal (strejker) här men då svarade de att om man inte tycker samma saker i en sakfråga skriver man mail och sätter in en artikel i Kungälvsposten. Det som tog bengalerna var att dessa oppositions män satt vid samma bord och hade tillgång till samma info och hjälptes åt att styra kommunen. Det som tog dem allra mest var att de tog tid med dem!

Efter dessa intryck vandrade vi vidare till ett handikapp center där det fanns 18 svårt och medel svårt handikappade, det kändes underbart att få visa att Sverige arbetade så kanon med våra handikappade!!

22/2, Söndag: Förmiddagsgudstjänst i Pingstkyrkan. Sumitra talade jättebra och Kicki tolkade. De sålde sjalar och halsband från Bangladesh. Därefter åkte bengalerna och svenska utbytarna till LOGOS fartyget i Göteborg medan Kicki åkte och hälsade på sina föräldrar. Alla har byggt snögubbar och snölyktor och det var tur för nu töar det! I morgon åker teamet till Patologen på Östra sjukhuset.

21/2: Teamet laddar för en Banglafest kväll! Det bjuds på god Banglamat som bengalerna tillsammans med utbytessvenskarna gjort under e.m. Just idag (21/2) hyllar man överallt i Bangladesh sitt språk Bangla och de martyrer som offrade sig för sitt språk, så passande att Bengalerna jusst denna dag fick dela med sig av språkdagen Ekushey, kultur och annat från Bangladesh. En mycket lyckad kväll! Under tiden har det fallit 1 dm nysnö och bengalerna får vara med och göra snölykta, Mihir: Detta är underbart!

20/2: Teamet besökte Vårdcentralen i Ytterby och Ytterby skolan. De träffade Lukas klass vilket var mkt uppskattat och så fick de intervjua elever. Bengalerna häpnar över snön! På kvällen är de med på Pingstkyrkans ungdomssamling och får intervjua ungdomar om deras tankar om livet.

"Scoutfredax" i Pingstkyrkan , och vi har lika kul som barnen, inte minst Shika!Florence och Sumitra kollar in olika pyssel under kvällen.19/2: Kicki skriver: Jag är helt slut vi har haft en underbar dag PÅ MARSTRAND, 5 cm snö och ingen blåst! Vi gick upp och hälsade på i "vår" lägenhet och alla bengalerna tyckte det va så roligt att se hur vi bor i Sverige. Sedan åkte vi färjan över till Marstrandsön och gick runt fästningen och tittade på utsikten, helt fantastiskt! När vi kom upp så stannade vi till och jag sa till alla att vara tysta och alla fick lyssna på tystnaden det va ett av de häftigaste Mihir varit med om.

På scouterna hade vi introduktion och alla berättade om sig själva och jag hjälpte till att göra det lite kuligare! Våra bengaler har verkligen förbättrat sin engelska jätte mycket!!! Även Shika introducerade sig på Engelska ikväll!

Intervjuerna var kanon med tonåringatna och de svarade underbart!!!! Ella och William va med, jätte kul!

En helt underbar dag på vackra Marstrand för teamet!

18/2: Dagen började med frukost och samkväm i de olika hemmen där bengalerna bor. Därefter åkte de till pingstkyrkan för reflektion av första dagen och samtal. Sedan åkte hela gänget till Göteborg och åt en indisk lunch för att låta bengalerna vänja sig sakta. På eftermiddagen åkte de ut i södra skärgården "lotsade" av lotsen själv Jim Petersson. Det skall bli spännande att höra från utfärden.Kicki startade ett "snöbolls-världs-krig" direkt vi kommit iland på Donsö!Vi gick förbi Furetanks kontor, ett av rederierna på ön, och blev genast inbjudna på fika med spontan rundvisning av Bo och Per-Anders Höglund. Det ställdes många intresserade frågor från båda håll. Lars Höglund, även ordförande i Sveriges RedareFörening, var rätt man att kunna informera om entrepenadskap och företagande i sverige.Hans Höglund visar bilder från sitt imponerande fartygsarkiv, med näst intill komplett dokumentering ända från svenska segelskutornas tid. Här får bl.a.Marianne se sin morfars och farfars skutor, och teamet får se exempel på ombordlivet i hypermoderna tankers.


17/2: Daniel uppringd av flera anhöriga här i Bangladesh "hur går det? är de framme? Hanna sms:ade nu 06.20 och meddelade att gänget landat på Arlanda!

Kicki skriver: "VI HAR HAFT MASSOR AV UPPLEVELSER UNDER DAGEN massor av snö runt Alingsås så alla bara gapade men här är det barmark. Reaktionerna haglar och Mehir bara njuter av allt mest ordningen och renheten, Vi gick ut och gick lite i Shm och jag hade inte hunnit och berätta om röd och grön gubbe . Tjejerna gick lite långsamt så när jag var över vägen slog det om till röd gubbe och jag hör en tuta helt plötskigt och vänder mej om och Florence står mitt i vägen och en Taxi håller på att köra på henne!!!!! Innan jag fick stoppat de andra att gå över så var jag nästan svettig!!!

Nej nu är jag så trött att jag stupar vi har ätit fläsk fille och potatis en
fantastisk bär efterätt med vit choklad och glass!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! "


16/2: Vid 10 tiden åkte "de 7" ut till Zia airport. Där skall de checka in med Thai airways till Bangkok. Vid passport kontrollen blev det stopp, kvinnorna skulle ha intyg från sina män på att de kunde resa? Upprörd Albert som beskådade det hela från håll sa: "aldrig hänt förr - de vill ha pengar i fickan", till slut tog de sig igenom och var sist på planet! Kicki: Puhhh! I Bangkok 7 timmars väntan innan färden går till Stockholm i natt! Äventyret och deras livs resa har börjat!

Kungälvs Pingstkyrka tillsammans med samarbetsorganisationen Agape Social Concern går nu in i fas 2 av utbytesprojektet Bandujan (Friendship) som PMU-InterLife stöder. Förberedelserna har pågått en tid för bengalerna här, de har sökt visum och efter en del svårigheter på vägen har de idag söndag 15/2 fått sina visum i sina pass, de reser ju imorgon! De har handlat in lite varma kläder med hjälpa av Kicki som åker med som reseledare och tolk på resan. De har givetvis ett mål med resan och det skall vännerna här på hemsidan få delge oss kommande 2 veckor! Kungälvs utbytare Anna, Camilla, Christina, John, Jim och Marianne har planerat ett digert program som vi förstår av mailväxlingen, vad kul detta skall bli! Utbytarna från Bangladesh är Sumitra, Shika och Shompa från Birganj där vi bor, samt Mathai, Florence och Mihir från Dhaka. Därtill Kicki!  • Kommentarer(4)//www.torenarna.se/#post197

Anders från Malmö

besökSkapad av daniel fre, november 28, 2008 08:21:00
I dagarna har vi haft besök av Anders Wennerström från Malmö. Europaporten i Malmö är engagerade i arbetet i Bangladesh och Anders är ny kontaktperson för arbetet och detta var hans första kontakt med Bangladesh. På bilden ser vi Anders som talar till eleverna i Sirampara skolan och Mathai tolkar. Trevligt besök av Anders som oerhört lätt förstår folket, kulturen och även förstår en del av språket pga sina 15 år som missionär i Pakistan och hans kunskap i Urdu som är närbesläktat med Bengalin!Blog Image

  • Kommentarer(0)//www.torenarna.se/#post146

Karlskrona besökte HOP

besökSkapad av daniel lör, november 22, 2008 08:37:19
Ett trevligt besök hade vi nu i helgen från Karlskrona. Under en dag såg vi HOP, besökte en studiecirkel och vandrade i byarna runt HOP. På bilden ser vi de fyra i detta besöksteam, Ingmar och Linnea Bergström, Asta Carlsson och Ulf Sundkvist. Vi hade goa stunder till samtal. Pingstkyrkan i Karlskrona ser över möjligheterna att öka sitt engagemang i Bangladesh. Blog Image På bilden nedan ser vi pastor Ulf som kämpar mot Liton. Blog ImageSamtidigt med Karlskrona gänget så har även Tord Johansson och Lars-Erik Freiman från Mission Barnabas besökt Birganj för att undervisa under en vecka, duktiga män!

  • Kommentarer(0)//www.torenarna.se/#post139
Nästa »