Welcome to family Torén

Welcome to family Torén

Sista hälso kursen

LäxläsarskolornaSkapad av kicki sön, maj 23, 2010 11:59:08
Nu va det äntligen syds tur att att starta upp med Child to Child Health training. Det var ett härligt gäng på 36 st lärare som kom från 20 olika skolor. Vi hade en 3 dagars träning med mycket sång allvar och praktiskt arbete. Lärarna i syd är jätte duktiga och mycket sugna på att starta upp efter sommarlovet. Detta känns som ett härligt slut på ett tufft år.


Tjejerna har gjort en bår av skjortor och bambu nu skall de flytta över SSK Sabina till båren utan att skada rygg och halskotor! (Många Bengaler råkar ut gör fall olyckor och blir förlamade pga det inte finns någon kunskap om försiktighet vid förlflyttning!!!


  • Kommentarer(2)//www.torenarna.se/#post363

Maya Roy

LäxläsarskolornaSkapad av daniel fre, april 23, 2010 08:00:34

Klicka på "W" ikonen ovan och läs om vår charmiga elev Maya Roy som Kicki samtalat med. "Från läxläsarskola till elevhemmet Home of Peace!"  • Kommentarer(0)//www.torenarna.se/#post354

Elefant stopp

LäxläsarskolornaSkapad av daniel sön, december 13, 2009 08:40:35
Haromdagen blev var skolinspektor Milon Das stoppad av en elefant nar han korde motorcykel. Det var en marklig syn sa Milon! Den greppade tag i styret och sa bad mannen som red elefanten om avgift, han gav 10 taka, nej sa foraren, till slut blev det 50 taka for Milon som anda fick med sig en story for alltid!

  • Kommentarer(0)//www.torenarna.se/#post308

Kula alltid kul!

LäxläsarskolornaSkapad av daniel lör, november 07, 2009 15:02:10
Att se Promir spela "Gurti" (kula) är en njutning. Hur skicklig som helst och vilken fart de får upp på kulan! Promir är elev på vår läxläsarskola i Mokundopur. Våra elever på HOP älskar som alla barn i Bangla "Gurti"! Har vi kvar kulan hemma i Sverige?

  • Kommentarer(1)//www.torenarna.se/#post286

Child to child träning i läxläsarskolorna

LäxläsarskolornaSkapad av daniel mån, november 02, 2009 14:39:24
Klicka på Word ikonen och vips har ni ett fadderbrev där Kicki berättar om de nya child to child kurserna i våra läxläsarskolor!


  • Kommentarer(0)//www.torenarna.se/#post281

Child to child i Hälsovård

LäxläsarskolornaSkapad av kicki fre, september 11, 2009 07:13:31
Äntligen har vi börjat med träning för fadderskolslärarna i Child to child health. Vi har haft en tredagars träning i hur man använder sig av metoden. En dags träning i hälsa och första hjälpen. Sista dagen var helt praktiskt hur de använde sig av metoden och hur de kan lära ut hälsovård och första hjälpen för både barnen i skolan och byborna.
De 34 lärarna här i norr ser mycket fram emot att en dag i veckan arbeta på detta sätt.
Sabina vår sjuksköterska pratade om hur man i skolan kan ha en Telefon och adresslista över viktiga nummer. Var man tar sig om man behöver läkare när hälsokliniken är öppen och när vaccinations teamet kommer. Mobilnummer till Byledaren, polisen och brandkåren om det finns någon sådan mm.Alla fick papper och kritor till varje skola, för att göra bykartor och skriva upp olika sjukdomar som finns i byn. Utifrån detta hitta vilka platser som drabbas mest och vad byn kan göra åt problemet.Dessa glada ungdomar är våra tidigare elever på HOP. De arbetar nu som lärare i fältskolorna, det är en fröjd att se deras entusiasm, de har en helt annan standard än de övriga lärarna! Vi är mycket stolta över dem.

  • Kommentarer(3)//www.torenarna.se/#post256

Nyhetsbrev från Läxläsarskolorna

LäxläsarskolornaSkapad av daniel ons, december 31, 2008 04:35:41
Här kommer ett nytt fadderbrev för läxläsarskolorna! Denna gång skrivet av en fadder själv, Jim Petersson från Kungälv som var på besök i november 08. Klicka på word ikonen så läser du nyhetsbrevet!

  • Kommentarer(0)//www.torenarna.se/#post166

Nyhetsbrev 3 -08

LäxläsarskolornaSkapad av daniel mån, oktober 20, 2008 17:51:48
Klicka på word ikonen och läs om det som just nu händer i fadderskolorna/läxläsarskolorna!
MVH
Kicki och Daniel


  • Kommentarer(0)//www.torenarna.se/#post132
Nästa »