Welcome to family Torén

Welcome to family Torén

Konferensavslut!

LandetSkapad av daniel lör, januari 21, 2012 15:57:17
Ishtema konferensen som är en av muslimernas största är för i år avslutad. Den går av stapeln i början av året i Tongi utanför Dhaka. En höjdare är som ni ser att packa tåget fullt med folk för att resa hem. Trafikkaos i Dhaka! Man går man ur huse för att se de överfulla tågen och bussarna! Takresa halva kostnaden.

  • Kommentarer(0)//www.torenarna.se/#post368

Tea Coffee

LandetSkapad av daniel tor, april 22, 2010 13:51:42
Att ta en kopp te eller kaffe i dessa små genuina te och kaffe stalls är så genuint och indiskt! Idag finns det flera kända kaffe och tekedjor "Cafe coffee day" och "Barista"! En dubbel espresso på Barista är helt kanon och en ginger te varsomhelst är sååå gott!På tågen är coffee chai ett begrepp! Oftast får man en engångsmugg gjord i bränd lera som man sedan bara skickar ut ur fönstret! På tågen ekar det "Coffee chai, coffee chai!Nilgiri bergen är känt för sitt kvalitets te som vi ser kvinnorna plocka ovan, samt de fina kaffeodlingarna som växer på de lite lägre nivåerna!

  • Kommentarer(1)//www.torenarna.se/#post353

Morgon kvalle!

LandetSkapad av daniel mån, mars 22, 2010 08:03:16
Finns det något mer stärkande för Ande, själ och kropp än en morgonvandring i den tidiga Bangladeshiska myllan, bara så underbart, kvalle!Det är så grönt nu med det nyplanterade riset!Bönderna startar vid gryningstid och arbetar till skymning, ett arbetande folk!Vete som snart är moget! Nedan en go alle'!

  • Kommentarer(2)//www.torenarna.se/#post345

Mobiler för alla!

LandetSkapad av daniel sön, mars 21, 2010 12:08:59
Mobilmarknaden är enorm i Bangladesh. Man tror på 53 miljoner abonnenter, där ligger vi i lä! Mobilerna når också ut till den fattiga befolkningen på gott och ont. De flesta laddar sina mobiler med 1-2 kronor per gång. Ronjit i vår grannby transporterar ett nertaget eucalyptus träd, inget hindrar att man svarar i mobilen. Ute till havs så svarar Kabir som jag reste med för ett tag sedan i sin mobil; "kommer hem om ett par timmar"!

  • Kommentarer(0)//www.torenarna.se/#post344

Bästa metoden mot löss!

LandetSkapad av daniel ons, mars 17, 2010 11:54:20
Läste i GP om "det bästa medlet mot löss!". Dock såg jag inte det självklara alternativet som vi har här i Bangladesh, helt sonika raka huvudet, vips så är lössen borta!

  • Kommentarer(1)//www.torenarna.se/#post343

Favoritblomman "Simull"

LandetSkapad av daniel lör, mars 13, 2010 03:14:30
Finns det något vackrare än Bomullsträdet "Simull"? Från ett träd som ser dött ut så blommar dessa kraftfulla blommor explosionsartat i februari-mars. De lyser vida omrking och man kan inte bli mätt på denna så röda härliga färg! I pulpan kommer sedan bomullen som är utmärkt till madrassfyllning.


  • Kommentarer(3)//www.torenarna.se/#post340

Färgfestivalen "Holi"

LandetSkapad av daniel tor, mars 04, 2010 04:00:03
Här välkomnar hinduerna våren med en kaotisk färgfestival varje år! Man kastar vatten med färg eller puder med färg på alla personer inom räckhåll! Det är en fest som inte bara hinuder deltar i utan alla. Vi fick denna dag kasta oss in i affärer för att undvika färgkastningen!För något år sedan så satt vi på ett tåg i Indien med öppna fönster, visste inte om att det var "Holi"! Plötsligt kommer det en påse infarande, går sönder och vi alla var lilafärgade!

  • Kommentarer(0)//www.torenarna.se/#post338

Vår lokale krukmakare!

LandetSkapad av daniel lör, februari 27, 2010 11:13:13
Vår lokale krukmakare i Bottoli visar prov på krukmakarkonsten när man får upp en fantastisk fart på drejskivan med bara en pinne!Visst är de fina krukorna, sedan skall de torkas och brännas! Billiga krukor!

  • Kommentarer(0)//www.torenarna.se/#post335
Nästa »