Welcome to family Torén

Welcome to family Torén

Diabetes sköterskans arbetsplats

Vad vi görSkapad av daniel lör, oktober 20, 2012 17:37:07
Här är Kicki på hennes rum där hon ringer upp och samtalar med sina patienter och där hon också har diabetesmottagning. Hon älskar sitt jobb!

  • Kommentarer(0)//www.torenarna.se/#post370

Nöjda filtmottagare!

Vad vi görSkapad av daniel mån, februari 01, 2010 11:19:13
Kölden har detta år varit besvärlig som vi tidigare skrivit om! Vi har nu delat ut mer än 2000 filtar till familjer i våra norra arbetsområden och det har varit en sådan tacksamhet från folket. Tack alla ni som gett ett bidrag!
Rosona delar ut filtar till familjer i hennes arbetsområde!Det har blivit många och långa transporter för vår microbus, vår lärling Dilip i bild har varit med och delat ut på många ställen och varit så duktig!Charles delar ut filtar till våra grannar här i Birganj!Vår granne Asima blev mkt glad över en filt som hennes flickan nu skulle få!Många gamla har farit illa i en kyla som varit mkt enträgen, fortfarande har vi 8-9 grader på morgonen, dagarna något varmare tack och lov.

Filtutdelningarna är avslutade och vi kan koncentrera oss på det normala arbetet!


  • Kommentarer(0)//www.torenarna.se/#post322

Filtutdelningen startat!

Vad vi görSkapad av daniel tis, januari 19, 2010 14:28:47
Då har utdelningen av goa varma ullfiltar startat till folket i våra arbetsområden! Här ser ni Shefali som levererar filtar i byn där produktionen pågår. Nedan ser ni Osini som väver en filt, fem filtar på en varp, han gör 10 filtar per dag. Nedan ser ni Milon i aktion när han ringer runt och informerar våra arbetsområden om att göra listor så arbetet med filtdistributionen blir korrekt!

  • Kommentarer(0)//www.torenarna.se/#post320

Development Studies 2

Vad vi görSkapad av daniel ons, oktober 29, 2008 10:25:21
Under den gångna veckan har vi haft enormt duktige Peter Kammensjö på arbetsbesök här i norra Bangladesh! Peter har en särdeles gåva att förmedla grupp och individuell utveckling på enkelt sätt. Vi hade 16 av organisationens mer ansvarstagade personal samlade för en veckas seminarier. Underbart att se vår personal spela ut i stillbilder och i draman. Ilskna till över orättvisor m.m.
Blog ImageStående: Cornelius, Mihir, Joshio, Milon, Kicki, Sumitra, Florence, Jenifa, Daniel, Sukuru & Uzzal. Knästående: Lawrence, Shompa, Suku, Peter, Bikash & Daniel.Blog ImageBlog ImageFrustrerande spel där alla förstod orättvisorna i världen och hur vi skall vara/inte vara mot varandra.Blog ImageStillbild där man skulle göra observationer och sedan bedöma bilden. I detta fall ett rån som någon i gruppen erfarit
Blog ImageHan var värd att ta sig en tupplur den gode tränaren Peter Kammensjö!

  • Kommentarer(1)//www.torenarna.se/#post134

Latriner

Vad vi görSkapad av daniel mån, november 12, 2007 16:17:09

Kungälv Pingst/Second Hand har satsat på att bygga 200 bylatriner 2007 i Birganj. Orsaken var att det i princip inte fanns latriner i dessa områden och för att se ett rejält hälsoförbättrande resultat! För att kolla in latrinerna så skickade man ut Robert Andreasson som "doftexpert" under en vecka nu i början av november. Robert som har ett par år som missionärsbarn i Bangladesh räddes inte uppgiften utan gick in i "skituppgiften" med stor bravur. Tillsammans med Robert i utvärderingsteamet fanns Rafiqul, Milon, Swapan och Daniel.

Anmärkning framförallt: Kvinnorna tyckte det var fantastisk att nu kunna gå på en toalett utan att försöka hålla sig till skymningen vilket de annars får göra för inte vill de gärna visa sig för andra karlar i "busken"! Mycket var bra, men det är svårt att lära folk att börja använda toalett!

Tack Kungälv för en riktigt bra insats som vi hoppas få uppföljning på! Tack också Robert för den trevliga stämning du förmedlade under ditt besökn det gjorde intryck. Tack också ni alla som skickade med Robert de där härute så värdefulla godiset och osten!

Gillar ni "skitsnack" så gå gärna in och kommentera nedan och chatta med Robert.

Blog Image

  • Kommentarer(1)//www.torenarna.se/#post14

Development studies

Vad vi görSkapad av daniel mån, november 12, 2007 15:56:09

I mitten av september samlade vi de medarbetare som vi tror vi kommer arbeta speciellt nära de närmsta åren. Vår önskan var att att få starta upp med en veckas development studies på basnivå och det nappade Kungälv Pingst på. Erfarne Peter Kammensjö från Kungälv gjorde en suverän insats. Platsen var vår stora underbara veranda som också fungerar som kurslokal. Bakom Peter i aktion ser vi Cornelius som var en enastående tolk under veckan. Blog Image

Nedan ser vi ett stillbilds drama utfört av kursdeltagarna. Peter fick verkligen loss alla att använda sina talanger. Enkel utrustning under hela veckan!Blog ImageHär är de 13 deltagarna! Tack Kungälv Pingst, Second Hand och Peter för en fantastiskt god hjälp att starta upp vårt arbete på plats! Blog Image

  • Kommentarer(0)//www.torenarna.se/#post13