Welcome to family Torén

Welcome to family Torén

Solnedgång Marstrand

familjenSkapad av daniel lör, januari 21, 2012 16:05:00
En ljuvlig solnedgång från vår balkong under veckan som gick!

  • Kommentarer(1)//www.torenarna.se/#post369

GOD JUL & GOTT NYTT 2011

familjenSkapad av daniel tor, december 23, 2010 05:43:42

God Jul och Gott nytt 2011!

Tack alla för tankar och böner 2010, nu blickar vi framåt mot 2011 och hoppas även det blir gott!

Visst har det varit omvälvande att komma hem till Sverige, men vi älskar Sverige och det är verkligen gott att vara hemma bland släkt och vänner igen!

Vårt Bangladesh engagemang kommer fortsätta och vi kommer arbeta mycket med informationen under 2011. Vår kära församling kommer nysatsa på läxläsarskolorna från 2011 och det kommer bli intressant! Elevhemmet "Home of Peace" söker nya sponsorer och vi hoppas det löser sig inom snar framtid!

MVFH

Kicki, Daniel, Hanna, Lukas och Lydia Toren

  • Kommentarer(0)//www.torenarna.se/#post367

Styrman Mishti

familjenSkapad av daniel lör, september 18, 2010 19:05:59
Vår nye styrman i familjen Toren, Mishti som betyder söt på bengali! Mishti är en Border collie som tagit plats i Torenarnas hjärta. Född på Krisseby gård i Ödeshög! Nu är hon 12 veckor.Redan trygg på båten!Gott med det salta!

  • Kommentarer(0)//www.torenarna.se/#post366

Vår goa Italienare!

familjenSkapad av daniel lör, maj 08, 2010 12:20:05
Italienaren Enzo "Korba" 85 år och har tillbringat 51 år i Bangladesh. Han driver ett katolskt fridfullt Ashram någon km från där vi bor. Han är vid god hälsa och mkt gästvänlig. Många som besökt oss har varit med på en tur till Korba. Denna dag hade vi med oss Kaffe från Indien och en liten pressomat. Kicki visade Korba hur man skummar mjölk med pressomaten och han vart helt imponerad "Nu kan jag ju göra Cappucino!" Han kokade kaffet på sin gasspis som drivs med biogas från de 6 kor han har på gården. Ett gott moccakaffe med samtal som "dopp"! Ibland flyr vi undan till ett samtal med denne goe man med mkt vishet!

  • Kommentarer(0)//www.torenarna.se/#post357

Kvalitetstid

familjenSkapad av daniel tor, april 22, 2010 12:59:47
Vi har haft kvalitetstid med Lukas och Lydia i Indien. Dels var det föräldravecka med en massa saker att delta och sedan en lovvecka för barnen! Lukas och Lydia såg mkt fram emot de goa lediga dagarna i Goa. Ovan äter vi en "jätte dosai" tillsammans i Ooty!

  • Kommentarer(1)//www.torenarna.se/#post352

"Joseph and the Amazing Technicolour dreamcoat"

familjenSkapad av daniel fre, april 09, 2010 15:05:53
Vilken fantastisk uppsättning av musikalen "Joseph" Hebron skolan åstadkommit med 170 deltagare, orkester, körer och så duktiga skådespelare, helt fantastiskt! Lite färgad blev vi ju av att vår Lukas var Joseph, Lydia var med bland barnen som lyssnade på Josef storyn som berättades av Ebba Andersson från Tibro, kanoninsats!Lukas som Josef och Ebba som berättare gjorde succe! Bästa skolan gjort sa alla! Lydia var med i en härlig grupp barn som lyssnade pa storyn och de sjong ocksa underbart. Musikalen var tre kvällar och vi såg dem alla! Lukas går nu mot sina sista månader här pa Hebron, trist i manga fall då han har så mkt vanner här, men han ser ocksa fram emot Sverige! Han gor nu en tuff examen, IGCSE.

  • Kommentarer(3)//www.torenarna.se/#post351

Glad Pask fran India!

familjenSkapad av daniel lör, april 03, 2010 14:13:15

Vi har nu kommit ner till Lukas och Lydias Hebron School, Ootacamund, Tamil Nadu! Underbart att traffa dem och mysa med dem! Dem laser vidare en vecka da det ar samtidig foraldra vecka. Stor uppsattning med Andrew Looyd Webbers "Joseph" dar Lukas ar Joseph och Lydia ar med i koren, skall bli sa kul, tre kvallar skall de spela upp och Indiska radion har varit har och spelat in! Vi aker sedan nagra dagar tillsamman till goa Goa!

HAPPY EASTER!

  • Kommentarer(2)//www.torenarna.se/#post350

Torstenssons på besök!

familjenSkapad av daniel lör, mars 27, 2010 06:42:51
Under en veckas tid har vi våra goa vänner Björn och Seija Torstensson från Marstrand här på besök! Så otroligt roligt att få visa vårt Bengalen! Björn och Seija har tidigare "byggt" en skola i södra Bangladesh, kanon! De får nu följa med i vårt arbete udner några dagar här i norr!

30/3: Avslutningsdag i Dhaka med besök i hamnen m.m. Dhaka har mkt att se!

29/3: Cykelturer så goa!

Seija var inte helt glad i vattenbufflarna!

28/3: Palmsöndag! Tillsammans med elever och lärare går vi en vandring på ca 5 km för att symbolisera Jesu vandring till Jerusalem, en trevlig begivenhet! Efter det besökte vi ett par byar som odlar fram silkesmaskar.

Därefter har det blivit en hel del samtal med eleverna på HOP. Seija fastande mkt för Lata Rai, en sådan go tjej här som fått stipendier några år i rad och de pratade i 45 minuter, Lata har en god engelska.

Har han löss Björn? Tjejerna imponeras av det långa håret!Träningsläger för Björn som skall ta MC kort och skaffa sig HD hemma! Gjorde det bra med ungdomens moppeåkning som enda träning!Seija försöker sig på en sorts spagatgång över bron som gått sönder, det gick!Vi besökte Bujaripara som haft en revision av sina lära sig läsa och skriva kurser. Vi fick höra flera vittnesbörd om hur de tidigare inget kunde, men nu kan läsa och skriva. Inga mer förnedrande fingeravtryck utan signatur, de kan läsa skyltar när de komemr till stan och ta sig till rätt doktor. Nu gäller det att läsa vidare! Nedan ser ni Kicki som lånat ut sina läsglasögon till Shantona didi, hon fick dem också och vilken glädje det var!På kvällen hade vi kulturkväll, då eleverna visade upp prov på dans och sång! Björn och Seija visade hur man buggar, trots Björns protester! Kicki och jag ackompanjerade med Teds Jag skall hoppa nerför Eiffeltornet, ja det mesta funkar!


27/3: Vi besökte et par av våra läxläsarskolor. Barnen gjorde uppträdanden, dansade och sjöng m.m. Nedan visar Shefali Rai upp sitt hem där hon bor och vaktar kon i ett hus, barnen bor i ett hus och köket för sig. Hennes make dog för 7 år sedan. Tack och lov har pojkarna växt upp och kan hjälpa henne! En kvinna med karisma!

Att visa kort och få se sig själv är en definitiv höjdare!


26/3: Vi lär känna elevhemmet, område, personal och elever! Därefter var det sportdag vid Rahimbox skolan! Våra elever visade prov på sportmannaanda!

Fullt ös i kurvorna! Nedan ser ni Kicki som hyllar Sima till vänster som vann vatten i glaset löpningen! Sraboni kom god tvåa!Vilken god stil Björn hade i kulstötningen, bara att plocka fram gamla goda takter!

Nedan tar vi en underbar cukeltur på en 6 km i det goa landskapet!
Paus i cyklandet och njutning av solnedgång!25/3: Vi åker tåg hela dagen och sedan blev det rickshaw van från tågstation till vår bil vid Lamb sjukhus! Sedan en go färd med bil till Birganj!

  • Kommentarer(0)//www.torenarna.se/#post349
Nästa »